Kivijärven kalastusalue nostaa taimenen, järvilohen sekä kuhan alamittaa.
Kivijärven kalastusalueen vuosikokous päätti nostaa taimenen, järvilohen sekä kuhan alamittaa.

01.01.2006 alkaen Taimenen, Järvilohen sekä Kuhan alamitta on koko Kivijärven kalastusalueella (Kinnula, Kivijärvi, Kannonkoski) 42 cm.

Päätöksen tarkoituksena on lisätä pysyvästi alueen taimen-, järvilohi- ja kuhasaaliita sekä parantaa lajien luontaisia lisääntymismahdollisuuksia. Päätös on kalastusalueen käyttö- ja hoitosuunnitelman tavoitteiden mukainen.

Alamittojen korottaminen on välttämätöntä välikoon verkkojen (25-54 mm) käyttörajoitusta tukevana. Kuhan, taimenen ja järvilohen alamittojen korottaminen mm. asettaa kalastajat (vapakalastus, verkkokalastus, rysä ym.) samanarvoiseen asemaan kohdellen vesialueiden käyttäjiä tasapuolisesti.

Alamittojen noston ja verkkokalastuksen ohjaamisen tarkoituksena on kuhan osalta edesauttaa kaloja saavuttamaan sukukypsyyden ennen niiden pyytämistä. Taimenen ja järvilohen osalta pyritään parantamaan pääasiassa istutusten kannattavuutta.

Päätös koskee Kivijärven, Kinnulan ja Kannonkosken kuntien alueella sijaitsevaa Kivijärven kalastusaluetta. Alamittarajoitus on määräaikainen astuessaan voimaan 01.01.2006 ja ollessaan voimassa 31.12.2010 saakka.

Vuosikokous hyväksyi samalla Kivijärven kalastusalueen uuden kalataloudellisen käyttö- ja hoitosuunnitelman.