Suonteen kalastusalue on maan ansioitunein kalastusalue vuonna 2010

Kalatalouden Keskusliiton johtokunta on valinnut vuoden 2010 kalataloudessa ansioituneen tunnustuspalkinnon saajaksi Suonteen kalastusalueen Keski-Suomesta.   Maassa on 223 toimivaa kalastusaluetta, joista ykkössijalle pääsy on merkittävä suoritus. Kalastusalue on toiminut oman alueensa kalatalouden kehittämiseksi pitkäjännitteisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti.

 
Pitkäjänteisen ja kestävän kalatalouden merkkejä ovat Suonten kalastusalueen onnistuneet toimet järvien kalataloudellisen arvon parantamiseksi. Suonteen kalastusalue on määrännyt verkoille silmäkokorajoituksia, jotka ovat auttaneet Suonteen kuhakannat uuteen nousuun. 
Lisäksi Suonteelle sekä Myllykosken ja Viherinkosken alueille on saatu istutusten ja pyyntirajoitusten myötä synnytettyä itsenäisesti lisääntyvä vahva harjuskanta, jossa on yli kilon kokoisia kaloja.
 
Kalastuslupien myynti on järjestetty Suonteen kalastusalueella esimerkillisellä tavalla.  
Lupia on saatavilla sekä perinteisen laajan myyntiverkoston että myös nykyaikaisesti netin kautta.
 
Lapset ja nuoret on muistettu esimerkillisesti kalastusalueen toiminnassa.   Esim. kesällä 2009 alue järjesti useita lapsille suunnattuja tapahtumia ja leirejä.   Lisäksi suuri joukko alueen kalamiehiä on antanut vuosittain 7 luokan oppilaille parin koulupäivän aikana kalastusopetusta, joista toisena päivänä lapset on kuljetettu päiväksi Suonteelle saamaan opetusta viehekalastusvälineillä.
 
Tunnustuksena arvokkaasta toiminnasta kalatalouden hyväksi Suonteen kalastusalueelle luovutettiin Kalatalouden Keskusliiton kevätedustajakokouksessa Hämeenlinnassa 20.4.2010 parkitusta mateen nahkasta tehty taulu hopealaatalla varustettuna sekä arvokas ansioista kertova kunniakirja.
Palkinnon luovutti toiminnanjohtaja Markku Myllylä ja sen otti vastaan kalastusalueen isännöitsijä Alpo Puranen.   Esityksen valinnasta KKL:n johtokunnalle teki Päijät-Hämeen kalatalouskeskus.
 
Kuvassa kalastusalueen isännöisijä Alpo Puranen ottaa vastaan Kalatalouden keskusliiton toiminnanjohtajalta Markku Myllylältä parkitun mateennahan valinnan kunniaksi.